PEGAWAI SPRM PUN CUBA DIRASUAHNYA !MEMANG MELAMPAU ! Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pun nak dirasuah oleh mereka. BERANI BETUL !

Dua lelaki yang merupakan penyelia tapak lombong haram dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di Kuala Lumpur atas pertuduhan memberi rasuah kepada dua pegawai SPRM.

Mereka yang menjalankan aktiviti perlombongan pasir secara haram di Tanah rizab kerajaan, di Putrajaya cuba memberi rasuah kepada dua pegawai tersebut. K.Mohan, 42, dan How Ah Lai, 45, kedua-duanya merupakan penyelia tapak lombong haram mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan ke atas mereka dibacakan secara berasingan di hadapan Madihah Harullah.

Berdasarkan pertuduhan Mohan didakwa memberi suapan wang tunai RM2,000 kepada Penolong Kanan Penguasa SPRM iaitu Mohd. Izham Mohd. Hashim, 36, sebagai balasan untuk tidak mengambil tindakan penguatkuasaan di bawah akta SPRM 2009.


Ah Lai pula didakwa memberi suapan wang tunai RM300 kepada Penolong Kanan Penguasa SPRM, Mohd. Zaki Johari, 34, sebagai dorongan untuk tidak melaporkan kesalahan sebuah lori yang membawa muatan pasir keluar daripada kawasan perlombongan di Presint 20 Putrajaya kepada pihak berkuasa.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »