GILA ! SULTAN PUN DIA NAK RASUAH


Manusia semakin hilang kewarasan. Harta, pangkat, darjat dan gelaran menjadi rebutan. Entah boleh ke pangkat dan gelaran ini menolong kita dalam kubur nanti, fikir le sendiri?

Begitulah kes seorang ahli perniagaan bergelar Tan Sri di tahan kerana cubaan merasuah. Yang nak dirasuah tu bukan calang-calang orang, Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar. Apa ke gila sangat sampai nak merasuah sultan ?

Beliau yang berumur 54 tahun telah ditahan dan hari ini di bawa ke Mahkamah Majistret Putrajaya di sini untuk mendapatkan perintah reman berhubung cubaan merasuah Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar. Beliau tiba di sini dengan berpakaian lokap berwarna oren pada pukul 9.30 pagi hari ini.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM, Datuk Azam Baki telah mengesahkan bahawa suspek tersebut ditahan untuk disoal siasat selepas diberi amaran untuk segera tampil menyerah diri.

Sultan Ibrahim mendedahkan lelaki berbangsa Cina tersebut telah menawarkan RM2 juta bagi mencadangkan nama kepada Ketua Setiausaha Negara bagi nendapatkan gelaran Tan Sri daripada Yang Di-Pertuan Agong.

Pada 25 Mac lalu menerusi kenyataan yang dimuat naik dalam laman Facebook, baginda bertitah supaya SPRM mengadap baginda segera supaya perkara terbabit dapat disiasat.Share this

Related Posts

Previous
Next Post »