AFIQ PELAJAR GIGIH, 10A SPM 2016


Berkat belajar dalam suasana penuh kondusif dan persekitaran pusat pendidikan Islam disokong oleh teman, kawan-kawan, guru-guru beliau akhirnya menjadi PELAJAR CEMERLANG.

TAHNIAH adik AFIQ DURRANI AZLI (18) dan, pelajar Kolej Islam Sultan Alam Shah (KISAS), Syah Alam Selangor kerana berjaya mendapat 10A dalam SPM. 

Afiq merupakan pelajar OKU yang mempunyai masalah penglihatan mata, beliau yang memperoleh semua A dalam subjek diambilnya berkongsi rahsia kejayaan yang banyak didorong oleh kata-kata semangat daripada ibunya.

Beliau sering ingat pesan ibunya agar dia tidak menjadikan kekurangannya sebagai penghalang untuk berjaya membuatnya bertekad dari awal untuk belajar bersungguh-sungguh.

"Ummi kata, dulu saya pernah koma dan hampir tak ada harapan untuk pulih, tapi akhirnya ALLAH beri peluang untuk terus hidup walaupun kesannya saya kini tak dapat melihat lagi.


"Saya pegang kata-kata itu, selain selalu masuk ke kelas dan duduk di bahagian depan supaya saya dapat dengar dan faham dengan jelas semua yang diajar oleh guru.

Tahniah juga kepada ibunya, Puan Wan Nurliza Ahmad, Serta Ayahnya Encik Azli Abdul Razak.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »