Jelajah Pendidikan KPM di Kedah


Jelajah Pendidikan Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) yang diadakan pada 24 dan 25 Februari 2017 di Amanjaya Mall Sungai Petani, Kedah padat dengan pengisian idea para guru dan mempamerkan kreativiti minda para pelajar sekolah.

Pelbagai program diadakan seperti Dialog Bersama Menteri Pendidikan, Pameran dan Showcase Agensi Pendidikan serta Persembahan yang menggabungkan para guru dan pelajar.


Program cetusan idea Menteri Pendidikan, Datuk Seri Mahdzir Khalid itu telah membuka ruang kepada para pendidik bagi mencerna idea dalam memantapkan taraf pendidikan negara.

Para guru dan pelajar turut didedahkan dengan lebih terperinci mengenai dasar utama KPM kepada rakyat dan ibu bapa melalui pameran dan khidmat nasihat rundingan pendidikan.


Anda juga dapat melihat sendiri kreativiti luar biasa golongan pelajar hasil didikan dan pembelajaran di sekolah.

Kejayaan program yang julung kali diadakan pada tahun ini bakal diteruskan di Terengganu pada bulan 24 dan 25 Mac depan.


Semua pihak terutamanya ibu bapa dijemput hadir bersantai bersama anak-anak di samping menimba pengetahuan berhubung dasar pendidikan negara.

LAGI GAMBAR : KLIK DI SINI

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »