NOKIA SAMAN APPLE ATAS PELANGGARAN PATEN


Kes saman-menyaman disebabkan oleh paten bukan sesuatu yang baru. Terkini, Nokia menyaman Apple, mengatakan pengeluar iPhone berkenaan telah melanggar beberapa paten milik Nokia. Nokia mengatakan Apple tidak melesenkan paten yang telah dipersetujui kedua-dua pihak untuk dilesenkan pada 2011, yang mana kini telah tamat.

Langkawi: Feed your luxurious desire


For those seeking an escapade that is lapped in luxury, Langkawi is definitely one of the places that travellers should consider to satisfy their wanderlust and sybaritic cravings. Luxury does not only come in the form of accommodations and gastronomy but also activities. So here we go, hotel & activities suggestion from us!

AIR KOSONG VS PERUT KOSONG


Biasanya kita dengar tentang kebaikan air kosong saja kan?Tapi, tahukah anda kesan kesan jika anda meminum air kosong semasa perut tidak berisi atau kosong. Haaa! Apa lagi, jom baca!

Inilah contoh manusia yang PENTINGKAN DIRI!


Kejadian difahamkan berlaku di PPUM beberapa hari lepas. Dek kerana sifat pentingkan diri sendiri, orang yang tidak bertanggungjawab ini meletakkan kenderaan beliau betul-betul dihadapan kawasan pintu keluar lif mungkin kerana tiada parking kosong di kawasan tersebut.

Parkir Hospital Sg. Buloh: Isu berzaman, bila nak selesai?


Hospital Sungai Buloh merupakan hospital kerajaan yang terletak kira-kira 25km daripada Bandaraya Kuala Lumpur. Dengan keluasan 130 ekar, hospital ini dibina bagi menampung keperluan populasi yang kian meningkat dan sesak disekitar kawasan ini dan juga untuk mengurangkan kebanjiran pesakit di Hospital Kuala Lumpur. Katanya!

Zaman ORANG DALAM. Sampai bila?


Masih releven kah lagi zaman 'kabel/orang dalam' seperti ini? Walaupun kerajaan sedang giat memantau penjawat awam yang buat 'Parttime' kerja haram ini, mereka seolah-olah tidak takut sambil mempromosikan iklan mereka di aplikasi dan media sosial tertentu tanpa ada perasaan bersalah walau sikit pun.

Fahrin Ahmad & Tips Bisnes


Dalam perniagaan, pentingnya adaptasi. Adaptasi bermaksud kita menggunakan idea-idea daripada keadaan sekeliling, untuk dimuatkan dalam perniagaan kita. Cara ini menampakkan perniagaan kita sentiasa segar dan berinovasi.

KESAN AKTIVITI TAMBAK LAUT


Aktiviti menambak laut bukan suatu perkara yang asing dalam negara kita apabila ia bermula sejak pertengahan tahun 80-an lagi di sepanjang persisiran pantai Melaka yang melibatkan hampir 1/3 dari 96km keseluruhan jumlah pantai negeri itu. Alasan yang sering digunapakai untuk menghalalkan aktiviti ini ialah ‘Pembangunan’. Baru-baru ini kita sekali lagi dikejutkan dengan isu tambak laut yang tidak terkawal di Pulau Pinang bagi tujuan perindustrian, perumahan dan komersil.

Bila maklumat tidak lengkap...


Sekarang kita di zaman fitnah, netizen jangan suka mempercayai maklumat tidak lengkap. Kelak nanti menimbulkan fitnah. ditambah pula dengan kaki viral yang menyebarkan.
#antifitnah

PENJELASAN tentang isu buku teks BM Tahun 1


Kecoh di laman sosial mengenai buku teks Bahasa Malaysia Tahun 1.

Kononnya isi kandungan di dalam buku teks tersebut tidak sesuai untuk murid sekolah - Soalan terlalu sukar.

ARAB SAUDI BATAL YURAN VISA HAJI, UMRAH


Raja Salman mengisytiharkan pembatalan yuran visa bagi umrah dan haji bermula pada tahun ini.

Perkara itu dibuat susulan protes dari rakyat Mesir dan umat Islam di negara lain berikutan yuran visa itu yang disifatkan mahal.

#HargaMinyak Semasa - #Disember2016


Pengusaha stesen minyak dan orang ramai dinasihati untuk mengguna harga terkini yang telah ditetapkan.

Penurunan harga minyak tersebut berikutan sistem apungan terurus yang dilaksanakan kerajaan mengikut harga minyak semasa dunia.

LIKE & SHARE