Apa sudah jadi dengan Sungai Pahang?


Apa sudah jadi dengan Sungai Pahang di negeri Pahang Darul Makmur?

Musim kemarau sudah berlalu tetapi air di sungai terpanjang di Semenanjung Malaysia ini terus kelihatan kering kontang.

BUATMU, UQASYA SENROSE…


‘Uqasha Senrose, ini hadiah dariku, seorang lelaki yang imannya turun naik sama sepertimu’

Dulu, sewaktu saya dijemput untuk sebuah event untuk bacakan doa, awak ada sama dalam majlis itu. Tetapi awak tiba lewat, awak bersama rakan-rakan artis yang lain.

MERDEKA : Terujakah kita?


Semalam, Malaysia Menjerit ada memuatnaik status bersama sekeping gambar yang menunjukkan dua orang lelaki warga asing sedang membetulkan Jalur Gemilang di Publika, Dutamas, Jalan Duta.

Mungkin ada yang menganggap ia perkara biasa.

Setelah 20 tahun monopoli penyiaran di Malaysia…


Syarikat siapa lagi kalau bukan Measat Broadcasting yang dimiliki jutawan T Ananda Krishnan. Selain Astro, beliau juga pemilik kepada syarikat telekomunikasi, Maxis.

Kerajaan mahu bela nasib rakyat miskin bandar, bukan kroni DBKL


Malaysia Menjerit menyambut baik hasrat kerajaan untuk menjual rumah Projek Perumahan Rakyat (PPR) kepada warga Kuala Lumpur menerusi konsep sewa-beli tanpa dikenakan bayaran deposit.

VIDEO - Luahan Rakyat : Penyelenggaraan PPR


Luahan hati penduduk setempat ke atas pentadbiran kerajaan negeri Selangor berhubung penyelenggaraan rumah kos rendah. Apakah anda juga mengalami masalah yang sama seperti mereka di Taman Medan Cahaya, PJ Selatan?

VIDEO DI SINI

MONYET DI FLAT DAN LONGKANG BUSUK


3 Ogos 2016, Malaysia Menjerit ada membuat tinjauan rakyat di Taman Medan Cahaya, Batu 8, Jalan Klang Lama berkaitan isu padang awam yang tidak diurus dengan baik sehingga menjadi hutan dan pusat longgokkan sampah konkrit.

POCA : CEGAH ATAU GALAK JENAYAH?


Sejak kerajaan memperkenalkan Akta PencegahanJenayah (Pindaan dan Pemerluasan) 2013 atau lebih dikenali sebagai Prevention of Crime Act (POCA), jenayah berat atau terancang dikatakan menurun sebanyak 15.5 peratus.